Frivillig

Hørvævsmuseets arbejdsgrupper

Mandag – onsdag:
Vi mødes ca. 8.15 over en kop kaffe og fordeler os så til maskinhallen, systuen…
En hyggelig snak lidt mere kaffe og så går vi hjem kl 12. Kik ind.

Rundvisning:
Vi fortæller om museet, hør, Tommerup Væveri, maskinvævene, pudsestuen, butikken og håndvævene. På det månedlige planlægningsmøde aftales hvem der er rundvisere til tilmeldte grupper og i åbningstiden om sommeren. En rundvisning varer ca 1 time.

Caféen:
Vi sælger kaffe, the, kager, tærter, sodavand og is.
På det månedlige planlægningsmøde aftales hvem der passer cafeen ved gruppebesøg og i åbningstiden.

Butikken:
Vi sælger museets egne varer i hør, forskelligt fra Ekelund og Estland, overskud fra Oldemors Linnedskab og forskellige gaveartikler. Vi arbejder tæt sammen med caféen.

Maskinvævene:
Vi væver viskestykker, duge og andet. Reparerer når der er en knækket tråd eller andet driftstop.  Normalt er vi 2 om en væv. Andre reparerer hulkort, laver kæde/trend eller arbejder med at få flere gamle væve i gang.

Pudsestuen/systuen:
Vi tjekker om det vævede stof er uden fejl. Syr kanter. Syr viskestykker, duge, spegepølseposer og andet til butikken.

Værkstedet:
Vi har ofte noget der skal repareres eller skilles ad på maskinvævene. Når dele er slidt finder eller laver vi nyt. Værktøjssamlingen vokser. Søjleboremaskinen og drejebænken er en god hjælp. Når kræfterne ikke slår til bruger vi presseren. Træværksted mangler vi endnu.

Skoletjenesten:
Vi inviterer oktober til december skoleklasser til at komme på besøg en skoledag og væve på rammevæve. Vi gør væve klar med trend, hjælper eleverne med vævningen, nogle syr det vævede til puder, tasker, huer …. Til slut gør vi klar til næste besøg. Vi ser mange glade og stolte børn.

Håndvævene:
Vi har en flok meget forskellige håndvæve i udstillingen. De passes så de kan fungere og der er forskelligt stof på vævene at præsentere.

Kontoret:
Ud over alt det som vores ansatte kontordame laver, skal der bruges hjælp til regnskab, EDB, registrering, brochurer, plakater, annoncer og PR.

Udstillingerne:
Vi laver en årlig temaudstilling, 5 skiftende korte udstillinger i caféen og 2 vandreudstillinger. Vi besøger andre udstillinger for at få idéer nogle år frem.

Top