Nyheder

Aktiv efterårsferie for hele familien

“Trådene​ ​fortæller”​ ​er​ ​den​ ​fælles​ ​overskrift​ ​for​ ​de​ ​mange​ ​aktiviteter​ ​på​ ​Hørvævsmuseet​ ​i​ ​skolernes efterårsferie​ ​uge​ ​42.  ​Alle​ ​er​ ​naturligvis​ ​meget​ ​velkomne,​ ​men​ ​vi​ ​vil​ ​særlig​ ​gerne​ ​invitere​ ​børn​ ​sammen​ ​med​ ​forældre​ ​eller bedsteforældre​ ​indenfor,​ ​så​ ​de​ ​selv​ ​kan​ ​prøve​ ​at​ ​arbejde​ ​med​ ​hør,​ ​uld​ ​og​ ​andre​ ​tekstiler. Vi​ ​har​ ​hver​ ​dag​ ​gang​ ​i​ ​tre-fire​ ​værksteder,​ ​så​ ​der​ ​er​ ​skiftende mulighed​ ​for​ ​at​ ​væve,​ ​strikke,​ ​lave​ ​dukker​ ​af​ ​hør,​ ​brodere​ ​på​ ​knapper,​ ​lave​ ​børnehusflid​ ​eller​ ​filte.

​Desuden​ ​viser​ ​vi,​ ​hvordan​ ​man​ ​spinder​ ​hør,​ ​laver​ ​brikvævning,​ ​hvidt​ ​broderi,​ ​knipler​ ​og​ ​laver billedvævning,​ ​og​ ​der​ ​​ ​vil​ ​være​ ​udstilling​ ​af​ ​Skjorter,​ ​Sengelinned​ ​og​ ​Hvide​ ​broderier​ ​fra​ ​museets​ ​gemmer.

Museets​ ​egen​ ​butik​ ​er​ ​naturligvis​ ​åben​ ​og​ ​Rosenørn​ ​Design​ ​udstiller​ ​og​ ​sælger​ ​hørtøj​ ​i​ ​cafeen.  For​ ​de​ ​interesserede​ ​er​ ​der​ ​daglig​ ​rundvisning​ ​på​ ​museet​ ​klokken​ ​15​ ​og​ ​klokken​ ​16​ ​viser​ ​vi​ ​et​ ​par​ ​film​ ​om hør​ ​og​ ​Tommerup​ ​Hørfabrik,​ ​der​ ​jo​ ​er​ ​hele​ ​grundlaget​ ​for​ ​museet.

Så​ ​der​ ​er​ ​mange​ ​gode​ ​grunde​ ​til​ ​at​ ​lægge​ ​vejen​ ​forbi​ ​Krengerup​ ​i​ ​efterårsferien,​ ​hvor​ ​der​ ​er​ ​åbent​ ​hver​ ​dag klokken​ ​13-17​ ​fra​ ​lørdag​ ​den​ ​14.​ ​til​ ​søndag​ ​den​ ​22.​ ​oktober.

Se hele ugens program her